Osnovan 1957.god. u Zagrebu SFRJ. pod imenom Optička industrija “Ghetaldus”. Nosi ime Dubrovačkog fizičara iz 16.veka Marina Getaldića (latin.:marius Ghetaldus) Avgusta 1964.god. otvara se optika u Novom Sadu,u ulici Nikole Pašića br.11 i to je zvanično naj starija optika u Novom Sadu. Tokom perioda od 50. god. prolazi kroz razne transformacije i reorganizacije ali uvek uspeva da zadrži tradicionalne vrednosti, a to su: stručnost,znanje visoka i kvalitetna usluga.

Danas “Ghetaldus” D.O.O za očnu optiku čine 10. poslovnih jedinica, većim delom u Vojvodini. Poluvekovna tradicija,usavršavanje znanja i opreme čine “Ghetaldus” jednom od naj starijih i najkvalitetnijih optika Srbije. Dugoročni cilj očne kuće je da uspostavi profesionalno-efikasne odnose sa svojim klijentima vodeći računa o njihovim potrebama, štedeći pritom njihovo dragoceno vreme i novac.

 

Iskustvo,znanje,veliki izbor kvalitetnih dioptrijskih okvira,pristupačne cene,stručno i ljubazno osoblje koje će vam pomoći da odaberete prave naočare za vas,čine deo naše tradicije.